Veelgestelde vragen over: Betaling en facturen

Wat is het verschil tussen openstaande rekeningen en rekeningoverzicht?

Op MijnNTI vind je de pagina Facturen. Hier zie je in het ‘rekeningoverzicht’ de facturen die je al hebt betaald en facturen die je in de toekomst moet betalen. Bij ‘openstaande rekeningen’ zie je de facturen die nog betaald moeten worden. 


Hoe wijzig ik mijn betaalwijze?

Stuur hiervoor een e-mail naar onze klantenservice via klantenservice@nti.nl met het verzoek jouw betaalwijze te wijzigen, dit kan tot zes weken na je inschrijving. Je kunt de betaalwijze aanpassen van 'betalen in termijnen' naar een 'in één keer betaling' of andersom. 


Welke betaalopties heb ik?

Bij NTI kun je met automatische incasso betalen of je kunt het bedrag zelf overmaken. Als je door middel van automatische incasso wil betalen kun je NTI toestemming geven door een e-mail te sturen naar klantenservice@nti.nl onder vermelding van jouw studentnummer en IBAN. Tevens is het mogelijk om te betalen via iDeal. Ga hiervoor naar MijnNTI pagina Facturen.


Wat is het rekeningnummer van het NTI?

Rekeningnummer (NTI B.V.) NL91 RABO 0188 9978 73. Betalingen kun je overmaken onder vermelding van je studentnummer en factuurnummer.


Ik heb mijn lesgeld betaald en toch heb ik een betaalherinnering gekregen. Wat kan ik nu doen?

Waarschijnlijk hebben jouw betaling en de betaalherinnering elkaar gekruist. Graag willen wij je vragen informatie over jouw betaling te sturen naar klantenservice@nti.nl (IBAN, bedrag, naam rekeninghouder, etc.). Wij zorgen ervoor dat de betaling wordt verwerkt.


Ik wil mijn studiekosten declareren bij mijn werkgever, hoe kom ik aan een factuur met de juiste gegevens?

Je kunt de gegevens van jouw werkgever, die op de factuur dienen te staan, per e-mail doorgeven via klantenservice@nti.nl. Dan zorgen we ervoor dat de gegevens op de factuur worden aangepast.


Ik heb mijn incassodossier afbetaald, kan ik nu weer verder met de opleiding?

Stuur hiervoor een e-mail naar onze klantenservice via klantenservice@nti.nl met het verzoek jouw inschrijving weer te activeren. Vergeet niet jouw studentnummer te vermelden. 


Is mijn betaling al ontvangen door jullie? Ik heb hier geen bevestiging van ontvangen.

Op MijnNTI vind je de pagina Facturen. Hier kun je zelf zien of de betaling is verwerkt. Bekijk hiervoor het ‘Rekeningoverzicht’ voor de facturen die je al hebt betaald en facturen die je in de toekomst moet betalen. En raadpleeg ‘Openstaande rekeningen’; hier zie je de facturen die nog betaald moeten worden.