Veelgestelde vragen over: Stage
Hoeveel uur moet ik stage lopen?
Dit vind je in de Online Leeromgeving onder de algemene tegel Of op de website van NTI onder jouw opleiding
Wanneer mag ik beginnen met stage?
Je mag beginnen met stage wanneer jij de theorie examens van kerntaak 1 hebt afgerond. Je herkent deze examens aan de code B1K1.
Bij de opleiding Doktersassistent dien je ook de eerste drie praktijkdagen gevolgd te hebben.
Hoe meld ik mijn stage aan?
Je meldt je stage aan door het aanmeldformulier in te vullen die je kunt vinden in de online leeromgeving. Wanneer je nog niet de theorie examens van kerntaak 1 hebt afgerond en/of de eerste drie praktijkdagen hebt gevolgd, dien je ook de startverklaring in te leveren.
Hoe ziet de procedure eruit?
Wanneer jij je stage hebt aangemeld, heeft ons stagebureau twee weken de tijd om de aanmelding te verwerken. Indien je stage wordt goedgekeurd, wordt er een stage-adviseur aan jou gekoppeld. Hij/zij heeft twee weken de tijd om contact met jou op te nemen voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Wanneer het kennismakingsgesprek heeft plaatsgevonden, mag je officieel starten met je stage.
Hoe kom ik in contact met mijn stage-adviseur?
Jouw stage-adviseur zal als eerst contact met jou opnemen. Dit doet hij/zij telefonisch of per mail om een afspraak te maken voor het kennismakingsgesprek. Gedurende de stage zal het contact voornamelijk verlopen via e-mail.
Wanneer moet ik mijn beroepspraktijkvormingsovereenkomst inleveren?
Je levert je beroepspraktijkvormingsovereenkomst in wanneer je het kennismakingsgesprek met je stage-adviseur hebt gehad. Je ontvangt na een aantal weken twee getekende exemplaren terug.
Kan ik een tweede stage aanmelden?
Dit kan. De procedure zal er dan precies hetzelfde uitzien als bij het aanmelden van je eerste stage.
Ik volg een MBO-opleiding en wil meer informatie over stage.
Een leerbedrijf moet een SBB-registratie hebben voor jouw opleiding, je kunt dit navragen bij het leerbedrijf. Als je een fijn bedrijf hebt gevonden, is de eerste stap om jouw stage aan te melden. Je doet dit via het kopje 'stage' op mijnnti. Daarna ga je het aanmeldproces in, waarbij je een stage-adviseur krijgt toegewezen die je vanuit NTI bijstaat met al je stagevragen. De stage-adviseur komt op gesprek bij het leerbedrijf voor een kennismaking. Als dit allemaal goed verloopt, krijg je een BPVO (stageovereenkomst) toegezonden. Daarna is het aanmeldproces afgerond.
Je mag op meerdere adressen stagelopen, je hoeft niet je hele studie bij één adres te blijven. Wel moet bij een nieuwe plek weer hetzelfde proces doorlopen worden.
Hoe weet ik welke examens bij welke kerntaak horen, en welke examens ik dus moet halen voordat ik stage mag gaan lopen?
Dit vind je in de algemene tegel van jouw opleiding. Daarin staat de studiehandleiding met het onderwijsprogramma. Daarin staat uitgesplitst uit welke onderdelen jouw studie bestaat en dus welke examens voorwaardelijke zijn voor je stage.
Wanneer kan ik me aanmelden voor stage?
Je meldt je stage aan door het aanmeldformulier in te vullen die je kunt vinden op jouw Mijn NTI onder het kopje Stage. Wanneer je nog niet de theorie examens van kerntaak 1 hebt afgerond en/of de eerste drie praktijkdagen hebt gevolgd, dien je de startverklaring in te leveren.